Egy áldozat tollából

Egy áldozat tollából

Miért is kezdek bele...

2016. október 09. - Rabbybunbun

És miért is indítom ezt a blogot?

 

Nagyon sokáig fogalmazódott bennem a gondolat, hogy előjövök a hallgatás fogságából, hiszen minden embert, akit gyermekkorában szexuális abúzus ért, abban van... Van egy titok, amit sokáig két fél tud. Aki megteszi és aki elszenvedi.

Az én esetemben kevés ember tudja rólam, hogy mi történt velem. Még a családomban sem mindenki. Ezért is jött bennem a gondolat, ha nem mondhatom el, hát elmondom így. És talán mások is okulnak, vagy némi belátást szerezhetnek ebbe.

 

Mi is történt velem?

 

Engem öregapám molesztált, általános alsó évfolyamos voltam akkor. Nem tudtam pontosan, mi történik velem éppen, csak azt, hogy valami nagyon rossz. Mint mindenki, én is ledermedtem és nem tettem semmit közben. A későbbiekben pedig eltemettem az egészet. És így nőttem fel, hogy valahol mélyen ott volt bennem ez a sebzettség, amit sokáig nem is tudtam megfogalmazni. Csak azt tudtam, valami miatt más vagyok, mint a többiek.

Évek teltek el így, amikor a főiskolán gyakorlatilag magamról tanultam. De a sok vizsga, az iskola melletti munka lett a mentsváram és nem engedtem előjönni az egészet. Szépen visszaraktam oda, ahol volt.

Akkor sem voltam képes védekezni, amikor az első párom megerőszakolt. Ezt neveik párkapcsolaton belüli erőszaknak, de csak arra voltam képes, hogy feküdjek ott és ne mozduljak. Utána szakítás lett belőle, de nem úgy, ahogy kellett volna. Ezt is eltemettem.

Azonban sajnos ezeket nem lehet elég mélyre ásni. Ott van és megoldásért kiált...

Harminc éves koromban voltam képes kimondani és lépéseket tenni afelé, hogy ezt az egészet élhetővé tegyem. Az, hogy pontosan mi is hozta elő, több teóriám is van. De ez már egy másik bejegyzés tárgya lesz majd.

 

Mik a megoldási módok?

 

Én személy szerint egy nagyon jó pszichiátert találtam. Nagyjából egy éven át kerülgettem a témát, addig mindent mondtam, az összes egyéb sérelmemet, csak AZT nem. Mert bizony nem könnyű erről beszélni.

Egy idő után megtört a jég és kitálaltam. Láttam a Doki szemében, hogy sok kérdésére kapott választ aznap. Rossz volt kimondani, mert amikor kimondod tudod, hogy már nem temetheted vissza és dolgoznod kell vele. Méghozzá keményen, mert ami több mint húsz évig érlelődik, azt nagyon nehéz jó mederbe terelni.

Jelenleg is sok segítséget kapok az orvosomtól. Nélküle ezt sem tudnám leírni. Talán Ő az egyetlen ember, aki ténylegesen ismer. Mert akit ilyen abúzus ér az megtanulja, hogyan éljen az emberek között úgy, hogy senki ne vegyen észre semmit. Nyilván könnyebb lenne, hogy a molesztálás után odamegyek anyuhoz és elmondom. De ez sajnos nem ilyen egyszerű. Ezt igazán megmagyarázni sem tudom, de miután öregapám végzett velem épp, akkor beindul egy védekező folyamat. Meg nem történtté tettem az egészet. És éltem tovább, mentem játszani, vagy a barátnőimmel bújócskázni. 

 

Mik a hatásai?

 

Természetesen az ember minden baját nem ez okozza. De nagy hiba lenne azt gondolni, hogy nem okoz semmit. Nálam többek között az engem ért erőszakra adott válasz hiányát okozta többek között. Képtelen vagyok védekezni és azonnali megoldást találni rá. Nehezen engedek közel embereket magamhoz minden téren. Legyen szó barátságról, párkapcsolatról, bármiről. Elbeszélgetek felszínes dolgokról mindenkivel, de hogy igazán megnyíljak, az évek kérdése. 

Hogy más vagyok-e ettől? Igen, más. És ezt a legnehezebb elfogadni. Azt, hogy olyan sebeket kaptam már az életem elején, ami miatt máshogy nőttem fel, másképp barátkoztam, máshogy viszonyultam férfiakhoz és nem utolsó sorban egy titokkal nőttem fel. És ez a legrosszabb.

 

Konklúzió

 

Ezzel a bloggal szeretném elérni, hogy más is láthasson valamit egy abúzuson átesett ember életéből, a gyerekkorából, a jelenlegi hétköznapjairól, vagy a kapcsolatairól. Az előzőekben leírtak csak súrolják a teljes képet, de később bővebben is kifejtem ezeket.Természetesen nem egyszerű leírni, de ha csak egy embernek is segít, már megérte.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://visszaelten.blog.hu/api/trackback/id/tr6711782453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2016.10.09. 21:03:03

Együttérzésem minden értelemben!
A sorsnak már sikerült összehoznia két olyan nővel is, aki hasonló 'élményen' esett át... Nem könnyű...
Az az érzesem, jóval többen vannak közöttünk, mint feltételeznénk!

Valaha is kiderült, hogy mi vitte odáig nagy(öreg)apádat, hogy ez megtörténjen?

Véleményem szerint ugyanis ez sem elhatározás kérdése, hanem valamilyen félrement reakció, válasz valamire...

Ez természetesen nem menti, csak próbálom megérteni a történést.

Temélem, hogy találkozol majd olyasvalakivel, aki segít (valahogy) túllépni mindezen!

A te életed a tied!
Soha ne felejtsd ezt el!

leapyear 2016.10.09. 21:56:39

Az ilyen vén rohadékoknak úgy el kellene verni a picsáját bambuszbottal, hogy utána csak vigyázzállásban tudjanak aludni is vagy egy hónapig. A tökeit meg sörétespuskával kezelni.

diridongo 2016.10.09. 22:30:54

Nagyon klassz, hogy megosztod és nyíltan írsz róla. Nagyon klassz. Gratulálok. És ahhoz is, hogy feldolgoztad, már amennyire az ilyet fel lehet dolgozni. Nagoyn sok embernek adtál most reményt és útmutatást szerintem. Köszönöm az ő nevükben is. Sok sikert az életben!

Kelly és a szexi dög 2016.10.09. 23:39:12

Nem irtad, hogy mit csinált pontosan a papi!?

Isten... 2016.10.10. 00:49:12

@morph on deer: Valoszínűleg szellemi és érzelmi leépülés van a hattérben. Ismert jelenség, hogy az idős embereknél újra megjelenhetnek a gyerekkori viselkedések, érzelmek, és a szexualitásuk is átalakulhat, újra pedofil szexuálisak lehetnek, mint a nemileg éretlen gyerekek. Ez áll a klasszikus cukrosbácsi viselkedés hátterében.

morph on deer 2016.10.10. 01:57:37

@Isten...:
"..újra megjelenhetnek a gyerekkori viselkedések,"

Ha belegondolok, az első 'szexuális' élményem valamikor 8-9 éves korom körül volt, a 'partner', a szomszéd lány néhány hónappal idősebb, és komoly(!) 'doktorost' játszottunk...

Hasonló élménye a legtöbbünknek valószínűleg van, és elképzelhető, hogy a 'gyermekkori viselkedések' címszó alatt ez az, ami megjelenhet?

Mit mondjak?!
Szép kilátások!

Remélem, ez azért nem mindig van így..!

Rabbybunbun 2016.10.10. 08:48:16

@morph on deer: Köszönöm a reakciód, jó volt olvasni a soraid.
Az, hogy pontosan mi vitte rá öregapámat erre, azt sajnos nem tudom, de mivel gyakorlatilag minden kapcsolatot megszüntettem vele, valószínűleg soha nem tudom meg.
És az én életem valóban az enyém. Azt engedek közel és olyan élményeket, amit a döntésem alapján jónak tartok. Örülök, hogy ezt már megtehetem...

Rabbybunbun 2016.10.10. 08:51:59

@diridongo: Köszönöm, hogy így gondolod. Nem könnyű ezekről írni sem, nemhogy beszélni... De részben maga a blog is a feldolgozást segíti és a hallgatás sajnos inkább árt, mint használ.
Azt gondolom, túl sokan vagyunk és nehezen beszélünk erről... Mindenkinek más az oka erre, de az is egyfajta megkönnyebbülés, amikor már nem vagy egyedül ezzel.
Bár tapasztalataim alapján az emberek nem szívesen "osztoznak" ebben, mert ez nekik is teher.

Rabbybunbun 2016.10.10. 08:55:07

@Kelly és a szexi dög: Úgy éreztem és most is így vagyok vele, hogy a történések nagyon részletes taglalása nem igazán erre a fórumra való. Ezt szeretném is így hagyni.
Sokan vannak, akiket túlzottan megbotránkoztat, vagy épp az ellenkezője... És egyiket sem, de leginkább az utóbbit nem szeretném.

Lángharcos 2016.10.10. 08:55:38

Hasonló cipőben járok. Amikor a vén fasz meghalt, egy könnycseppet nem hullajtottam érte.

Rabbybunbun 2016.10.10. 09:00:39

@Lángharcos: Az enyém még él... De én sem fogok sírni, azt hiszem.

Cica7 2016.10.10. 09:55:38

@Rabbybunbun:

Együtt érzek veled....Kívánom, hogy gyógyulj...!
Nagyon sok pszichésen beteg ember van a világon, a családtagok rejtve maradnak, mert mindenki fél...
A hatóságok sem segítenek semmiben.:(
Tudom, mert én egy ilyen beteg állattól akarok megszabadulni....:(

Annie Oakley 2016.10.10. 10:49:41

Nagyon jó, hogy erre vállalkoztál, nem csak magadon segítesz vele, hanem rengeteg más emberen is... Sajnos, én is sok olyan emberrel beszéltem, akit már ért valamilyen abúzus... Talán az a kevesebb, akit nem... És a legtöbbször közeli hozzátartozó, rokon, barát az elkövető... Akire senki nem gondolna, és aki nap mint nap sakkban tudja tartani az áldozatot... Nekem "szerencsém" volt, mert valahogy éreztem, hogy az nem jó, amit az ismerős "pótnagyapa" csinál, és előbb elmenekültem, minthogy elfajult volna a dolog. De a mai napig sokkol az is, hogy valaki gyerekként megtapogatott a villamoson... Összerándulok, ha valaki véletlenül hozzám ér...

Annie Oakley 2016.10.10. 10:50:08

Nagyon jó, hogy erre vállalkoztál, nem csak magadon segítesz vele, hanem rengeteg más emberen is... Sajnos, én is sok olyan emberrel beszéltem, akit már ért valamilyen abúzus... Talán az a kevesebb, akit nem... És a legtöbbször közeli hozzátartozó, rokon, barát az elkövető... Akire senki nem gondolna, és aki nap mint nap sakkban tudja tartani az áldozatot... Nekem "szerencsém" volt, mert valahogy éreztem, hogy az nem jó, amit az ismerős "pótnagyapa" csinál, és előbb elmenekültem, minthogy elfajult volna a dolog. De a mai napig sokkol az is, hogy valaki gyerekként megtapogatott a villamoson... Összerándulok, ha valaki véletlenül hozzám ér...

Rabbybunbun 2016.10.10. 11:12:16

@Cica7: Köszönöm a soraid! És remélem, hogy rendezni tudod a dolgokat... :(
Az én esetemben nem volt szó hatóságról, bár azt gondolom, inkább ártana a helyzetemen, mintsem használna...

Rabbybunbun 2016.10.10. 11:19:20

@Annie Oakley: Köszönöm, hogy ezt gondolod!
Az is abúzusnak számít, amit Te leírtál, hiszen akaratodon kívül taperoltak végig a villamoson és enyhén szólva belépett az intim zónádba. Nehéz meghúzni a határvonalat, mi számít annak. De talán legjobban magad tudod a választ, hogy te hogyan élted meg azt akkor.
Sok más esettel találkoztam a magamén kívül, amikor elkezdtem feldolgozni az egészet és a legundorítóbbtól kezdve az "enyhébbig" szinte mindenkinél hasonló a lefolyás és a feldolgozás. És én sem bírom elviselni idegen emberek érintését...

Cica7 2016.10.10. 11:42:15

@Rabbybunbun:

Nem írok részleteket, én, mint anya és szülő vettem bizonyos jeleket, helyzeteket és mentem a gyerekeimet.....:( iszonyatos harc bebizonyítani, hogy amit érzek, látok az nem normális pszichológiailag, érzelmileg és erkölcsileg ,és mivel a családon belüli ügyek tabuk, nincs könnyű dolgom.....:((

Annie Oakley 2016.10.10. 12:06:54

@Rabbybunbun: Igen, tudom, a tapogatás is abúzus... Sokan talán bagatellizálják az ilyesmit, pedig számomra sokkal traumatikusabb volt, mint azok a szexuális játékok, amikkel Kálmán bácsi próbálkozott... Bár nyilván az is számít, hogy 9 évesen még nem értettem, mi folyik, csak éreztem, hogy nem stimmel valami, és ezek után kerültem a bácsit. Anyukám nem is értette, de valószínűleg nem is tudtam volna elmagyarázni, mi nem oké. Csak kb. 15 év múlva meséltem el neki. És mi volt a válasza? Őt is megpróbálták molesztálni, a barátnője apukája...
Ráadásul apukám akkor halt meg, így különösen vonzódtam az idősekhez, folyamatosan látogattam a beteg feleségét. Apám halála sem tartotta vissza a pedofil öreget...

Rabbybunbun 2016.10.10. 12:09:32

@Cica7: Nem gyakori, hogy szülő észre tudja venni a jeleket, így ezt nagyon egyedinek és kiemelendőnek tartom!
Én azt gondolom, mindenképp gyors és határozott cselekvés lenne a legjobb és a gyerekek minél előbb elkezdhessék a feldolgozást. Nálam ez sokáig húzódott és így nem tudom azt mondani, hogy semmilyen következménye nem lesz a Te gyermekeid esetében. Sőt, sajnos biztosan lesznek... De azon sok múlik, hogy mikor és milyen minőségű segítséget kapnak majd.
Én valamilyen szinten szerencsésnek mondhatom magam, mert egy jó szakemberrel dolgozom együtt ezen. És a hangsúly az együtt dolgozáson van!

Rabbybunbun 2016.10.10. 12:19:19

@Annie Oakley: Amikor idősebb lettem, nálam akkor hagyta abba. Talán félt, hogy jobban emlékszem rá, vagy elmondom valakinek. De ezeket nem lehet elfelejteni, vagy nem emlékezni rá...
az én környezetem reakciói is elég változatosak voltak... De az elején általános volt a tagadás. Korábban is írtam, hogy nem sokan akarnak tudni erről, vagy ezzel együtt elfogadni, mert nekik teher. És sokan nem tudják még ezt sem kezelni...

Cica7 2016.10.10. 12:30:21

@Rabbybunbun:

Sokkolt a tudat, mire kezdtem eszmélni....
Némely szakembernek is kényelmetlen és kellemetlen lehet, vagy nem is tudom, de volt, aki lerázott a gondjaimmal, mikor megkerestem, hogy erősítsen meg, hogy jók az érzéseim....
:(
Mindenkinek erőt és kitartást kívánok a gyógyuláshoz!

diridongo 2016.10.10. 12:49:46

Én láttam külföldön már olyat is, hogy valaki könyvet írt erről az egészről... folyamatosan írt, és írt és írt, a saját gyógyulása érdekében... És publikálta is!!! Ez azért fantasztikus, mert egy ilyenből kigyógyulni nagyon nagyon nagyon nehéz, és sokan, milliók szenvednek csöndben és hangtalanul, észrevétlenül. És sokan öngyilkosságot is elkövetnek, mert nem tudják, hogy ezt fel lehet-e dolgozni , és egyáltalán, mit kell csinálni ilyenkor... Borzalmas, hogy ilyen sokan vannak pedofilok. Hihetetlen. Az ember nem bírja felfogni ésszel. Mégis fel kell fogni, és nyíltan beszélni róla, egyre nyíltabban... hogy azok a némán szenvedő gyerekek és hozzátartozók, akik láthatatlan súlyokat cipelnek, segítséget kaphassanak. Igazából gyermekkönyv is kellene.... megszólítani és elérni a gyerekeket. minél korábban. ... Mese formájában...
És aki ilyen magas szinten feldolgozta már a saját traumáját, mint te, szerintem társadalmi küldetése is van. És te már ráléptél erre az útra, azzal, hogy blogolsz róla, nyíltan! :) gratulálok, a fájdalomban ez az öröm!! :) :) A segítés vágya és lehetősége!! :)

Én más traumákat szenvedtem el - és próbálok anonimitásban ugyan, de beszélni róla. És néhány év múlva talán már nyíltan is. Mert segíteni akarok én is.... a szenvedőknek...
Fontos ez, amit csinálsz, nagoyn nagyon nagyon fontos. Ne hagyd abba!! Csinálhatnál facebook csoportot is... drukkolok nagyon!!!

Rabbybunbun 2016.10.10. 13:11:36

@Cica7: Felfoghatatlan, hogy szakember lerázott... Ekkora hibát nem szabadna véteni, hiszen Téged is elbizonytalanít. Figyeld a jeleket és remélem, hogy találsz hamar megoldást!
Ha valami furcsát látsz, azt okkal látod! Mindig vannak jelek, csak kérdés, hogy észrevesszük-e... Neked ez sikerült. Remélem hamarosan megoldást is találsz rá!

Rabbybunbun 2016.10.10. 13:24:45

@diridongo: Nagyon sok esetről olvasok,többek között az index-en is.
Az ehhez fűződő megnyilvánulások, az áldozathibáztatás nagyon elkeserít. Részben ezért is indítottam ezt a blogot, hogy az is kicsit beleláthasson ebbe, aki nem élt át ilyet.
Olyan belső világ ez, amit az ért igazán, aki át is éli sajnos... De ha talán írok róla, mi zajlik egy abúzuson átesett ember fejében, hogyan él, vagy küzd meg a dolgaival, akkor elérek valamit ezzel. Ha csak szűk körben is, de már megérte!
Remélem meg tudsz küzdeni a Téged ért traumával. Ne nagyon hallgass róla én azt gondolom... És találd meg azt a módszert, ami segít Neked. Ez mindenkinél más, nálam a Doki segített.

diridongo 2016.10.10. 13:29:15

Ó, köszi, száz évet jártam már terápiába!! :) :) köszönöm szépen én teljesen jól vagyok már!! :)
bura.hu/szakmai-informaciok/torteneteink
itt szerepel már az én történetem is - amarilla név alatt - két részben...
a tied is felkerülhetne, és a többi történet is nagyon nagyon nagyon tanulságos!!!
azokba is érdemes beleolvasni, őrület, hogy miken mennek keresztül az emberek.......

Rabbybunbun 2016.10.10. 13:43:22

@diridongo: Ennek akkor örülök! :)
Elolvastam a történeted és ebből is látszik, ha elfogadod ami Veled történt és hajlandó vagy dolgozni ezzel, akkor már jó úton haladsz a gyógyulás felé. :) Szerintem ez nagyon fontos.

diridongo 2016.10.10. 14:01:13

Igen! És most én is rámentem az oldalra - és látom, hogy valaki írt, hogy érzi, ő is eljuthat idáig... ezek miatt érdemes megosztani... ha már csak egy valaki inspirációt kapott, érdemes volt.
Hiszen morzsánként gyűjtjük össze a sikertörténetekből a bátorságot és a HITet, hogy nekünk is sikerülhet...
Jó volt kicsit itt veled. Folytasd a blogolást!! :) sok sok sok sikert!!

Rabbybunbun 2016.10.10. 14:04:20

@diridongo: Köszönöm én is, hogy itt voltál! :) Kitartást a továbbiakra és Neked is sok sikert!

dezsoke007 2016.10.10. 14:13:08

A többiekhez hasonlóan én is jobbulást kívánok.
Valaki említette, hogy a nagypapi az idős kora miatt tette, amit tett. Hát nem! Egy vén kéjenc volt, aki a legkiszolgáltatottabb emberen vezette le a perverzióját.
Egyszer a Palatinuson voltunk a 2,5 éves kislányommal és a 4 éves fiammal. Fürdőbugyiban volt a kislány, és egyszer kiszúrtam, hogy a szomszédos családi társaságból egy 40-50 éves apuka ÚGY néz a lányomra. Biztos vagyok benne, hogy az a faszi is perverz volt, de nyilván ott nem tehetett semmit. Lehet, hogy ő is családon belül csinálja a mocskos dolgait, ahol ki vannak neki szolgáltatva mások.

Rabybunbun neked köszönet, hogy leírtad, sok erőt a további épüléshez. D

Rabbybunbun 2016.10.10. 14:20:49

@dezsoke007: Magam sem hiszek abban, hogy idős kora miatt tette volna... Ráadásul amikor az egész zajlott, nem volt szellemi, vagy időskori leépülés az esetében. Ha jól tudom, most már van.
Sokan esnek áldozatul mások "betegsége" miatt és én is ennek voltam áldozata. Ezt sajnos el kell fogadnom, mást csak magam kárára tehetnék.
Sok hasonló esetről olvastam, amit Te is írsz és sajnos mindig oda kell figyelni az ilyen helyzetekre... :(
Köszönöm a jókívánságot!

Arcos 2016.10.10. 14:41:32

@Rabbybunbun:
Írtam Neked egy privát üzenetet.

benőjenő 2016.10.10. 14:48:11

Nagyon együttérzek veletek és drukkolok Nektek fiúk és lányok!Talán lassan kezd eszmélni a társadalom, hogy ilyen van, gyakoribb mint gondolnánk és tenni kell ellene valamit, beszélni kell róla, nagyon fontosak az ilyen blogok, amiket te is írsz, Rabbybunbun!
Egyébként szerintem fontos az, hogy ezeknek az elkövetőknek a nagy része nem pedofil a szó "lélektani" értelmében, hanem a hatalom, az irányítás vágya az, ami ilyen borzalmakra készteti őket: hogy korlátlanul irányíthatnak és használhatnak ki emberi lényeket, gyerekeket, a legmocskosabb vágyaik kielégítésére is. A pedofilok képtelen nemi vágyat érezni érett felnőtt test láttán, a gyerekmolesztáló nagy részével azonban nem ez a helyzet.

Mrzuzu 2016.10.10. 14:54:09

Kitartást kívánok az utadon Rabbybunbun!
Nagyon nehéz beszélni róla még családban is, mert sok ellentétes elv mozgathatja a családot. Kellenek külső őszinte barátok is, mert időnként a család is takargatja tudattalanul a családi titkokat.
Véleményem szerint, saját érzeteid vezessenek, hogy meg tudj újulni. Ahogy személyiséged fejlődik másképp látod az embereket körülötted.

Rabbybunbun 2016.10.10. 15:43:54

@benőjenő: Minden soroddal egyet kell, hogy értsek. Ennek majd egy külön posztot szeretnék szentelni a későbbiekben. Nem láttam eddig és most sem öregapám fejébe, de talán ennek oka az, amit én átéltem miatta. Azonban abban igazad van, hogy ez is egyfajta hatalom gyakorlása a másik felett, amit a maga kedvére csinált. Nem is sejtve, mit okozott ezzel...
Köszönöm a biztatást!

Rabbybunbun 2016.10.10. 15:47:42

@Mrzuzu: igen, nehéz beszélni róla... És sokszor rosszak a tapasztalataim is ezzel kapcsolatban. De szerencsére mindig van olyan, ami ellensúlyozza ezeket. Van pár igaz barát, megértő családtag, akik segítenek és ez nagyon fontos!
Köszönöm Neked is a biztató sorokat!

Isten... 2016.10.10. 16:33:16

@morph on deer: "Hasonló élménye a legtöbbünknek valószínűleg van, és elképzelhető, hogy a 'gyermekkori viselkedések' címszó alatt ez az, ami megjelenhet?"

Attol hogy valakinek vannak szexualis elmenyei gyerekkoraban attol meg nem lesz eroszakos, felnotkent, hiszen minden ember pedofil szexualiskent kezdi, ami csak a nemieressel valtozik meg.(jo esetben, vagy ugy marad)
Itt tobb dolog tortenik egyszerre.
Kell a szellemi leepules, hogy a tanult tarsadalmi gatlasok megszunjenek(esetleg alkohol, drog). Aztan az erzelmi leepules, hogy ujra megjelenjenek a gyerekkori erzelmek es szexualitas. Es persze az hogy ne legyen normalis erzelmi viszony a felnot es a gyerek kozt.
Kb igy fordulhat elo, hogy a szellemileg leepult idos ember szinte gyerekkori jatszotarsnak tekinti a gyereket, belertve akar a szexualis jatekot is.

morph on deer 2016.10.10. 18:23:59

@Isten...:
Köszönöm, már (jobban) értem.

Azért eléggé ijesztő belegondolni, hogy hány potenciális 'jelölt' járhat kelhet körülöttünk, lényegében csak a körülményeken múlik, melyik mikor billen át..!

OpenDigital 2016.11.07. 14:15:57

Kedves Rabbybunbun ! Itt találsz néhány sort hasonló cipőben járóktól:
Búra - Családon Belüli Erőszak -=> bura.hu/forum/segits-segitek/csaladon-beluli-eroszak
Valamint az egyik érintettnek saját weblapja is van a témában: Lelkem Titka -=> lelkemtitka.hu/
Remélem sikerül csapattá kovácsolódni az érintetteknek akik ki mernek lépni a netre ezzel a problémával!
Írj bátran az említett honlapokon is! Szívélyes üdvözlet!

OpenDigital 2016.11.07. 14:48:03

Még annyi információm van, hogy:

2016. november 12-én 15 órakor, a Fiatalok Lelkiegyensúlyáért Alapítványnál (Budapest 1065, Szondi u. 37/b ) csoportos beszélgetés lesz a családon belüli erőszakról. A részvétel teljesen ingyenes!

Kapcsolat, további infók: -=> www.elevo.net/

Búra - Fiatalok Lelkiegyensúlyáért Alapítvány Fórum Topik -=> bura.hu/forum/segits-segitek/fiatalok-lelkiegyensulya

Remélem sikerül segítenem az érintetteknek az információkkal.

Üdv!

Rabbybunbun 2016.11.08. 09:06:23

@OpenDigital: Köszönöm, hogy ajánlottad az oldalakat! :)
Sajnos nem vagyok budapesti... :( De mindenképp jó, hogy vannak ilyen kezdeményezések, mert nagy szükség van rájuk!!
És azt is köszönöm, hogy elolvastad a blogot! :)
süti beállítások módosítása